Pered k zs g - obec Te ed kovo

videoarch vum 
index falunkr l nkorm nyzat szervezetek int zm nyek dokumentumok f rum fot album Peredi js g napt r
Üdvözöljük Pereden!
Pered község, a délszlovákiai Mátyusföldön helyezkedik el. Falunknak 3700 lakosa van, ebből 82%-a magyar nemzetiségű és 18%-a szlovák. Falunk, Sellye járás fejlettebb falvai közé sorolható. tovább>>
kontakt: OÚ Tešedíkovo
Žiharecká 860
Tešedíkovo, 925 82
Tel: 031 7795412
tesedikovo@tesedikovo.sk
48° 6' 27.86"N
17° 50' 47.41"E
admin:
linkek:
edatbázis
Telektó polgári társulás:
telekto.tesedikovo.info
testvérvárosunk:
www.tab.hu
hírek: (274) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 
Tisztelt Lakosok, kedves Perediek!
2011-01-08 12:56:57
önkormányzat

A magam és a község önkormányzata nevében sok szeretettel köszöntöm Önöket az új év első napján. Szilveszter éjjelén mindannyian új esélyt adunk a világnak arra, hogy jobb legyen, és nemcsak a világnak, hanem magunknak is. Értékelünk, új terveket szövünk, új célokat tűzünk ki magunk elé és bízunk abban, lesz majd elég erőnk, kitartásunk és szerencsénk, hogy jobban menjenek dolgaink, kedvezőbben alakuljon az életünk. Ezek az érzések minden új év kezdetén előretörnek, visznek előre bennünket az élet sűrűjében, hivatásunkban és magánéletünkben is. Az ember élete olykor terhes a sok gondtól, problémától, de ugyanakkor jönnek szerencsés, örömteli napok is, melyekre lehet a jövőben építeni, melyek segítenek bennünket az akadályok leküzdésében. Az elmúlt évben önkormányzatunkat sem kímélték a hétköznapokkal járó gondok, de ugyanakkor sikerként élte meg a beruházások sikeres befejezését, átadását. Meggyőződésem, hogy a 2011-es évben is közös összefogással mindannyiunk örömére, sikeresen haladunk majd tovább az új célok teljesítésében, miközben lelkesít bennünket az a tudat, hogy egy olyan közösségben élünk, ahol szeretik, tisztelik és megbecsülik egymást az emberek.

Tisztelt lakosok, kedves perediek!

Mindenkinek eredményekben gazdag, békés, boldog új évet kívánok! Kívánom, hogy hozzon az új esztendő Pered lakosságának jólétet és boldogulást. Váltsa valóra terveiket, kívánságaikat, teljesítse be reményeiket. Merjék bátran felvállalni álmaikat, célkitűzéseiket. És ehhez a bátorsághoz kívánok még, jó egészséget, kitartást és sok sikert!

Borsányi Gyula - polgármester

Borsányi Gyula 1 hozzászólás a cikkhez
 
Meghívó
2011-01-08 12:50:51
önkormányzat

A helyi kultúrház mellett működő Honismereti Kör szeretettel várja az érdeklődőket PhDr. Novák Veronika, a Vágsellyei Levéltár igazgatónőjének helytörténeti előadássorozatára, 2011. január 18- án, február 18-án és március 18-án a helyi kultúrházba. Az előadások témája: Pered és környékének történelme a XVI.,XVII. és a XVIII. században. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

info: Borsányi Erzsébet, tel.: 031/77 95 314

Községi Hivatal 0 hozzászólás a cikkhez
 
Megalakult az új önkormányzat
2011-01-05 09:40:41
önkormányzat

A karácsonyi ünnepkört megelőzően, december 17-én megalakult a falu rendszerváltás utáni 6. önkormányata. Mint ismeretes, a választások eredményeként a 11 tagú testületbe csak MKP-s jelöltek jutottak be. Az új „parlamentben“ 5 felsőfokú végzettséggel rendelkező képviselő van- ez kettővel kevesebb, mint az előző testületben. A gyengébbik nem aránya is csökkent, miután eggyel kevesebb hölgy lesz köztük, mint pár hónappal ezelőtt . A legfiatalabb képviselő 23, a legidősebb 56 éves. A képviselők átlagéletkora szinte pontosan megegyezik a lakosság átlagos életkorával, azaz közel 43 év. Ennyi a statisztika, térjünk vissza az estéhez.

...a cikk folytatódik>>>
Kovács Zoltán 16 hozzászólás a cikkhez
 
IV. Karácsonyi Teremtorna
2010-12-30 12:12:13
sport

Immár hagyományosan megrendezésre kerülő teremlabdarúgó tornát rendeztek Zsigárdon Karácsonykor, István napján. A 12 csapatos megmérettetésen 2 peredi csapat is részt vett kisebb nagyobb sikerekkel. A peredi együttesek a csoportküzdelmek során elkerülték egymást mivel a Juventus az A jelű csoportban kapott helyet, míg az Üvegtigrist a B kvartettbe sorolták.

...a cikk folytatódik>>>
TomiKroos 0 hozzászólás a cikkhez
 
Karácsonyi fények
2010-12-23 09:17:18
más

Este mikor kigyúlnak a karácsonyi fények,
A gyermekkori álmok egy percre visszatérnek.
A szemekben a szeretet fénye lángol,
S a gyertyafénynél még a csillag is táncol.

Mikor a fenyő illata megérinti szívünk,
Ezen az estén, kicsit az álmokba is hiszünk.
Nem szeretnénk mást, csak boldogok lenni
És másokért a szokottnál kicsit többet tenni.

A rohanó világban megkoptak a fények
Halványak a hitek és halványak a remények.
Nem szeretnénk mást, csak hinni a szóban
Őszintén szeretni és bízni a jóban.

Őrizzük meg karácsonyunk fényét,
S őrizzük a szeretetben való hitünk reményét!

Kedves Internetezők!

Közeleg a karácsony... A szeretet ünnepére készülünk. A karácsonynak van egy különleges varázsa. Sokak számára a legszebb, legérzelmibb, legalábbis a gyermeki lelket a legmélyebben megható ünnep. Felnőttekként is, amennyiben földi korlátainkon túl, meglátjuk a betlehemi csillag színfeletti ragyogását, akkor meglehet, hogy karácsony idejére elfeledjük, világi életünk kínzó szorítását és a szegényes jézusi jászolbölcső fényében mindennapi gondjaink, terheink megszépülnek, és talán még erősebbé tesznek bennünket.

Így próbáljuk átélni karácsony lényegét, ami nem abból áll, hogy Jézus ezen a napon született meg, hanem abban, hogy egyáltalán megszületett, az emberiség nagy barátjának, tanítómesterének, továbbá, hogy jellemünk és cselekvő akaratunk nyomán bennünk is bármikor megszülethet. Szellemisége bennünk is tetten érhető, hatása általunk is megteremthető, hiszen az ott van, ahol a tiszta szív, a feltétlen jó szándék és a másokért élés akarata munkálkodik. Hozzá hasonlóan éljünk hát családunkért, másokért, munkálkodjunk a közjóért, a közösségünkért.

Ezen gondolatok jegyében áldásokban gazdag, örömteli és békés karácsonyt kíván a község polgármestere, a község önkormányzata és a községi hivatal alkalmazottai.

Községi hivatal 1 hozzászólás a cikkhez
 
Ifi karácsony és a színjátszókör bemutatkozása
2010-12-20 11:31:32
kultúra

Advent utolsó vasárnapján tartotta az Ifi klub - most talán már mondhatjuk- hagyományos karácsonyi műsorát. Az egyik oldalon a több, mint két órás műsor végére a nézők meglehetősen elfáradtak, idegesítő ajtócsapkodás és hangos beszélgetés töltötte meg a nézőteret. Talán érdemes volna jövőre rövidebb produkciókkal megtölteni vagy szünetet beiktatni. A másik oldalon, az ifisek olyat csináltak, ami nagyobb peredi szervezeteknek sem mindig sikerül. Lényegében csak peredikből összeállítottak egy egész estét betöltő, egészében színvonalas produkciót, és aki valaha részt vett egy ilyen műsor elkészítésében, annak el kell ismernie, hogy ez rendkívüli teljesítmény.

...a cikk folytatódik>>>
Kovács Zoltán 9 hozzászólás a cikkhez
 
Télapó ünnepség
2010-12-08 16:00:01
közélet

A peredi szlovák ovisok december 6-án semmi jelét nem mutatták annak, hogy itt bizony a Mikulást várják. Ahogy a gyerekekhez illik, önfeledten és vidáman ugráltak, játszottak, sőt a karácsonyi dalokra néhányan táncra is perdültek . Mindez gyorsan megváltozott, amikor a tanitó néni bejelentette, hogy nemsokára megjön a várva várt vendég. Gyermekek izgatott hada azonnal megrohamozta az ablakokat és csillogó tekintettel várta a Mikulás érkezést. Nem tudom, hogy gyerekkorában ki miként volt a Télapóval, de az ovisok nem szeppentek meg tőle: tapssal, énekkel és versekkel köszöntötték. A Mikulás annyira jól érezte magát, hogy a gyerekekkel táncra is perdült és a végén- ahogy egy jó Télapóhoz illik- az ovisokat egy kis csomaggal megajándékozta. Csak a krampusz maradt hoppon! Fölöslegesen készítette zsákját a rossz gyerekek számára, mert ilyeneket a peredi szlovák óvodában nem talált.

Kovács Zoltán 12 hozzászólás a cikkhez
 
Peredi apróságok találkozója
2010-12-07 11:11:12
közélet

A megszokottól eltérően idén nem Mikulás napja alkalmából, hanem másfél héttel korábban, 2010. november 26. pénteken délelőttre kaptak meghívást azok az 1 éves peredi gyerekek, akiknek – hagyományosan – a község 33 eurós bankkönyvet adományozott. A találkozóra 27 csöppség kapott meghívást, akik néhány kivételével eleget is tettek a meghívásnak-természetesen szülői kísérettel.

...a cikk folytatódik>>>
Marosi Bianka 1 hozzászólás a cikkhez
 
Ősz a változások időszaka...
2010-11-29 20:34:35
sport

Mint tudjuk a felnőtcsapatunk a nyáron 4 év vitézkedés után kiesett a nyugatszlovákiai IV. ligából. Dušan Jacko vezetőedző a kiesés ellenére megtarthatta állását. De mivel a csapatnak nem voltak anyagi támogatói ezért több játékostól is kénytelenek voltak megválni és a fiatal sajátnevelésű játékosok csapatba való beépítése volt a cél. Természetesen a klub azért alkalmazott tovabbra is vendégjátékosokat. Vladimír Várkonda és Vladimír Mochnál tovabbra is Pereden folytatta pályafutását, míg az edző közbenjárásával további három jatékos érkezett. Véleményem szerint elég jó bizonyítvánnyal csatlakoztak hozzánk mivel Maroš Farkaš Ludanicéről, Ondrej Trulík a Spartak Trnavától míg Michal Kinči Jaslovské Bohunicéről érkezett.

...a cikk folytatódik>>>
TomiKroos 3 hozzászólás a cikkhez
 
Doktor
2010-11-29 16:44:45
közélet

Szombaton (2010-11-27) a Pátria rádió Délidő című műsor vendége volt falunk szülötte Czakó László. A műsorban a fogápolásról és szájápolásról beszélt. Ha valaki elmulasztotta vagy újra szeretné meghallgatni, akkor ezen a linken megteheti.

Kovács Zoltán 0 hozzászólás a cikkhez
 
www.deltasound.sk
 
www.musicmax.sk
 
www.interkompakt.sk
 
www.vandadekor.sk
 
www.dt-digital.sk
 
obec Te ed kovo - Pered falu, old.pered.info 1280*1024, ©TulokTeam, admin: