Pered község - obec Tešedíkovo

videoarchívum 
index falunkról önkormányzat szervezetek intézmények dokumentumok fórum fotóalbum Peredi Újság naptár
Üdvözöljük Pereden!
Pered község, a délszlovákiai Mátyusföldön helyezkedik el. Falunknak 3700 lakosa van, ebből 82%-a magyar nemzetiségű és 18%-a szlovák. Falunk, Sellye járás fejlettebb falvai közé sorolható. tovább>>
kontakt: OÚ Tešedíkovo
Žiharecká 860
Tešedíkovo, 925 82
Tel: 031 7795412
tesedikovo@tesedikovo.sk
48° 6' 27.86"N
17° 50' 47.41"E
admin:
linkek:
edatbázis
Telektó polgári társulás:
telekto.tesedikovo.info
testvérvárosunk:
www.tab.hu
hírek: ()
Felhívás!
2011-02-11 10:38:39
informix

Csak krumplipucolásra használod a Peredi Újságot? Úgy érzed, hogy ez a falu többet jobbat és színesebbet érdemel újság tekintetében? Több véleményre is kiváncsi vagy, nem csak egy párt elképzelésére? Ha úgy gondolod, hogy segíteni szeretnél és tudnál egy új peredi újság írásában, akkor jelentkezz a perediujsag@gmail.com címre.

perediujsag@gmail.com 8 hozzászólás a cikkhez
 
kumpipuolló 2011-02-20 17:28:15
Mi? Lehet krumplipucolásra használni a peredi újságot?? Én hülye meg szarakodok a tompa késsel.. :D
 
Egy igen regi........ 2011-02-16 13:28:00
B.Erzsikevel mindenben egyetertek.
 
Kíváncsi-fáncsi 2011-02-16 13:04:37
Kijavítanám B.Erzsébetet. Az okos ember más kárán tanul, míg a hülye a sajátján. Természetesen nincs is ezzel semmi gond, amit írt itt. Hiszen demokráciában élünk. Én viccnek szántam az új folyóirat megnevezésének a ,, kultúr barbár,, címet. Viszont azzal egyet értek, hogy diktátorozni és kulturális lelkipásztorozni bunkóság a köbön. Azért emberek azt is nézzétek meg, hogy kiről beszéltek. Szerintetek Jurás Lívia igazgatónő nem a faluért, a kultúráért és a lakosokért dolgozik? Azok, akik úgy gondolják, hogy nem. Azoknak szerintem fogalmuk sincs, hogy mivel jár egy ilyen munka. Azt ajánlom mindenkinek próbálják ki. Talán még én is jelentkezek valamelyik szervezetbe. Amúgy az után lehetne csak összehasonlító véleményt alkotni a jelenlegi újságról, mikor már olvastuk az új újságot is. Lehet, hogy fele ennyit se fog érni. Tehát inkább ne írjuk le a másikat időnap előtt várjuk meg végét. Mondom nincs ellene kifogásom, hogy új folyóirat jöjjön létre sőt örülök, csak ne igyunk előre a medve bőrére így látatlanban.
 
Borsányi Erzsébet 2011-02-16 09:09:18
Bizonyára rövidesen megtudjuk, kik ennek a kezdeményezésnek a névtelen vezérei. Egy újság kiadásához ugyanis kell elsősorban anyagi fedezet, regisztráció, melyet a minisztériumban kell kérvényezni, olyan adatok feltüntetésével, mint kiadó, főszerkesztő, stb., éppen ezért feleslegesnek tartom ezt a nagy titokzatoskodást. Hiszen demokráciában élünk, véleményünk kimondásakor pedig illik vállalni a nevünket. Ami nekem nagyon visszatetsző dolog, az az, hogy az újság elinditója és a felhivásra reagáló hozzászólók sem vállalják a nevüket. Szabadon játszadoznak mások érzéseivel / a kiváncsi-fáncsi szóösszetételt használtam egyik hozzászólásomban, ezt újabban valaki kihasználja, ez nem én vagyok/ mint - Kultúr Barbár, Kultúra Lelkipásztor-lemondják mások munkáját, anélkül, hogy már megpróbálták volna. Okos ember saját kárán tanul, mert idővel minden munkafolyamat végzésénél felszinre kerülnek a korrigálásra váró dolgok, feladatok. Egy-egy jó ötlet pedig előre visz, DE mi történik ezen a fórumon sok esetben? A hozzászólók kritizálnak, másokat kipellengérezve sértegetnek, ahelyett, hogy bizonyos fórumokon, nevük felvállalásával, személyesen tennék meg a javaslataikat, újitó ötleteiket vagy ha megtehetik,estleg segitő szándékkal aktivan be is kapcsolódnának annak megvalósitásába. Meg kell tanulnunk okosan, másokat nem megalázva, érvelni, kommunikálni és tárgyalni. Ez per pillanat nem működik és egy ideig még meglátásom szerint nem is fog.
 
Kíváncsi-fáncsi 2011-02-15 17:38:32
Hát fogalmam sincs, hogy ki az, aki már valaha adott ki újságot. :D Ezután már nem leszek a nyertesek között. :D És szerintetek mi a garancia arra, hogy majd a Ti újságotokat nem krumplipucolásra fogják használni, vagy netán ablakpucolásra? Semmi. Már alig várom, hogy lássam a szerkesztő bizottságot. Mindenesetre sok sikert kívánok.
 
peredi újság 2011-02-15 09:09:34
Megfontoljuk :). A főszerkesztő csak az lehet, aki tudja, hogy kell szerkeszteni egy újságot és már valaha kiadott újságot. Nem nehéz kitalálni. A helyes megfejtők között értékes nyereményeket sorsolunk ki.:D
 
Kíváncsi-fáncsi 2011-02-14 22:54:58
Sok sikert kívánok az új újsághoz. Adhatnátok az újságnak ezt a címet: Kultúr barbár. Ki lesz amúgy a főszerkesztő? :D
 
Borsányi Erzsébet 2011-02-12 09:26:09
Csak krumplipucolásra használod a Peredi Újságot? Hát mit mondjak, szerencséd van, hogy nem másra, mert tudod a nyomdai festék esetleg káros is lehet. El kell ismernem, hogy mesterien tudjátok uszitani, bomlasztani a közösséget. Diplomáciában azonban megbuktatok. Többet, jobbat akartok? Azt lehet úgy is, hogy a másikat nem bántjátok. A peredi újság önkormányzati újság, nem ködösit, teljesiti küldetését, a község történéseiről, eseményeiről tudósit. Rég kinőtte a ruháját. Személyszerint, egy másik periodikum elinditását csak üdvözölni tudnám, ha valaki jó szándékkal tenné. Nézzetek szét a környéken. Melyik az a település, amely rendszeresen, negyedévenkénti periodicitással ad ki újságot? Hol fejtenek ki ennyi munkát, rendeznek meg ennyi szép eseményt, mint nálunk? És ez bizony arról tanúskodik, hogy Pered vezetősége képes megújulni, tesz valamit a közösségért, a szervezetekért. Az összefogásra pedig ebben a nehéz helyzetben méginkább szükség van és lesz. Inditsátok el az új újságot,ha gondoljátok szinvonalasabb lesz,ahhoz majd csak gratulálni tudok,de ne ellenzéki újságként,hanem gazdagabb tartalommal, esetleg több oldalszámmal, melyet a lakosok jó érzéssel, örömmel vesznek majd kézbe. Ehhez,sok sikert kivánok, azonban ha a közvélemény heccelését tűzitek magatok elé,könnyen átestek a ló túlsó oldalára.
 
név: [+]   [-] új hozzászólás szerkesztése
szöveg:
ezt a biztonsági kódot beírni ide:
www.deltasound.sk
 
www.musicmax.sk
 
www.interkompakt.sk
 
www.vandadekor.sk
 
www.dt-digital.sk
 
obec Tešedíkovo - Pered falu, old.pered.info 1280*1024, ©TulokTeam, admin: